Afbeelding

Het ren-je-rot-weekeinde van wethouder Jaeger

Algemeen

HILVERSUM - De razende reporter is een bekend gegeven. Wimar Jaeger kwam afgelopen weekeinde met een wethoudervariant. Vrijdag en zaterdag vloog hij Hilversum door voor openingen, toespraken en interviews. Het leven van een wethouder kan een vrij druk bestaan zijn voor wie daar eens inzicht in wil hebben.

De D66'er gaf invulling aan zijn eigen 'Ren-je-rot-show' alsof hij Martin Brozius zelf was. Zijn agenda puilde vrijdag, zaterdag en zondag uit als nooit daarvoor. Zijn naam kwam op deze dagen twaalf keer voor op de representatielijst van de gemeente, het overzicht van de gemeente welke wethouder wat opent of waar bij aanwezig is.

Vrijdag startte de democraat in het Hilvertshof bij de opening van het UITpunt. Daarna ging hij naar het AKN-gebouw voor een radio-interview en opende hij in Studio 4 de open Studio Dagen. Vervolgens bleef hij op het Mediapark, waar hij onder meer nog de prijsuitreiking deed van The Switch. 

Kunstgras
Zaterdag opende hij een kunstgrasveld bij HC & FC Victoria en snelde vervolgens naar de voormalige City-bioscoop om te praten met onder meer het HilversumsNieuws over de samenwerking van lokale en regionale media. Daarna opende hij De Koekenbakkers, een van de nieuwe winkels op de Bussumerstraat, ging naar de Kerkbrink voor een live-uitzending en was daarna weer te zien op het Mediapark in verband met de Open Studio Dagen. Zondag waren er nog twee 'optredens': bij de Pure Buren op de Gijsbrecht van Amstelstraat en opnieuw op het Mediapark.

Hieronder een overzicht in tweets van een vol programma:

Uit de krant