Afbeelding

1 jaar HilversumsNieuws: 'Een dankbare nieuwkomer'

Algemeen

HILVERSUM - "Bestaan jullie pas een jaar? Ik dacht dat jullie al veel langer op de markt waren!", zo luidt een van de reacties op de eerste verjaardag van HilversumsNieuws. Afgelopen vrijdag, 4 september, was het alweer twaalf maanden geleden dat Enter Media de allereerste editie uitbracht. De komende dagen blikken we hier terug met bekende Hilversummers of personen die bekend zijn in Hilversum. Vandaag: burgemeester Pieter Broertjes.

Een jaar terug zei u dat een nieuwe krant zorgt voor nieuwe investeringen, ook bij andere mediabedrijven, en dat zorgt voor betere kwaliteit. Is dat ook gebeurd?
"De komst van HilversumsNieuws leidde tot extra vaart bij de plannen voor het oprichten van een regionaal mediacentrum in Gooi en Vechtstreek. Een dankbare nieuwkomer, die uitstekend blijkt te kunnen samenwerken met lokale omroep RTi en regionale zender RTV NH en op termijn nog verschillende andere partijen."

Wat leest u als eerste in het HilversumsNieuws?
"De voorpagina en de column OnderOns met de vragen aan bekende en minder bekende inwoners van Hilversum."
U staat zelf regelmatig in de krant. Van welk nieuws baalde u?
"De gijzeling op het mediapark, eind januari, leek heel even een zeer ernstige situatie op te leveren. Uiteindelijk bleek het een bizarre testcase voor zowel omroepen als lokale en landelijke overheden."

En waar was u nou juist blij mee in de afgelopen 12 maanden?
"Hilversum staat goed op de kaart inmiddels, steeds meer inwoners zijn zelf actief met het bedenken van plannen voor hun buurt en de stad en dat geeft energie. We gaan over al die initiatieven de komende tijd uitgebreid berichten onder de noemer #verdermethilversum."

U wordt vaak genoemd als de persoon met wie Hilversummers nog eens een goed gesprek willen hebben. Met wie hoopt u nog een keer een goed gesprek te mogen voeren.
"Met John de Mol. We zouden het dan over actuele thema's hebben: verdere impulsen in de mediastad, maar ook de opvang van asielzoekers."

Nog een tip voor HilversumsNieuws? Wat kan beter in uw ogen?
"Ik zie veel toekomst voor het Regionaal Media Centrum. Een verdere samenwerking tussen krant, internet en omroep. Juist mediastad Hilversum kan het lichtend voorbeeld zijn op het gebied van regionale topjournalistiek via nieuwe, interactieve kanalen."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief