Afbeelding

Soroptimistclub Hilversum verzorgt benefietconcert voor Syrische vluchtelingenkinderen

Algemeen

HILVERSUM – De Sorptimistclub Hilversum e.o. verzorgt op zondag 8 november opnieuw een benefietconcert. Het Autunno Ensemble treedt dan op in het Muziekcentrum voor de Omroep (MCO) aan de Heuvellaan. De opbrengst van dit optreden is bestemd voor de actie 'Back to Syria'.

Soroptimistclubs in Nederland bouwen, in samenwerking met UNICEF NL, prefab scholen voor vluchtelingenkinderen uit Syrië die buiten de kampen in Turkije wonen. De Soroptimisten hebben afspraken gemaakt over de onderwijsprogramma's en de doelstellingen: rugzakjes met leermiddelen, training en honorering van onderwijzers, veiligheid op school en op de weg ernaartoe, minstens zo veel meisjes als jongens. Daarvoor is per jaar een bedrag begroot van 100.000 euro, gedurende drie jaar.

Zusterclubs
Soroptimistclub Hilversum e.o. sluit zich graag aan bij haar zusterclubs die geld inzamelen voor dit goede doel. Dat doen de 'Sorren', zoals zij zich ook noemen, door activiteiten te organiseren zoals het Autunno-concert en een benefietfilmvoorstelling in samenwerking met Filmtheater Hilversum op zondag 17 januari 2016.

Kaarten kosten 20 euro. Bestellen kan via www.mcogebouw.nl of www.soroptimistclubhilversum.nl.

Uit de krant