Afbeelding

Nieuw kamermuziekseizoen staat voor de deur bij MCO

Algemeen

HILVERSUM - Het Muziekcentrum voor de Omroep (MCO) is klaar voor het eerste concert in de serie kamermuziek. Zondag 27 september begint het nieuwe seizoen in het pand aan de Heuvellaan 33. Vanaf 11.00 uur is het De Bezetting die speelt.

Dit tienkoppige kamermuziekensemble met vijf strijkers en vijf blazers brengt klassieke muziek door te variëren in klank, steeds in verschillende combinaties van instrumenten. Op het programma staan zondag onder andere een Scandinavisch sprookje van Jean Sibelius (En saga), Tsjechische klanken van Bohuslav Martinu (Nonet) en een Dixtuor van Jean Françaix.

Maestro
Het MCO wil met deze serie kamermuziekconcerten op zondagochtend een podium bieden aan topensembles; elk met een eigen programma voor een publiek van alle leeftijden. De presentatie van deze concertreeks is in handen van Dominic Seldis. De Engelsman is beroemd als bassist van het Concertgebouworkest, maar ook als jurylid van het televisieprogramma 'Maestro'.

Inleiding
Een half uur voordat het concert begint heeft het MCO een activiteit voor kinderen tot 12 jaar op het programma staan. In de hal van het gebouw vindt om 10.30 uur een speciale inleiding plaats voor de jeugd. Aanmelden hiervoor kan via www.mco.nl.

Kaarten voor een concert kosten 15 euro. De toegang voor personen tot 18 jaar is gratis. De kaartverkoop verloopt via de hierbovengenoemde website. Daar is ook nadere informatie te vinden over het concert en de serie.

Uit de krant