Afbeelding

Eemnesserweg wil nu ook betaald parkeren in de straat

Algemeen

HILVERSUM - Het is druk op de Eemnesserweg sinds de invoering van de proef met betaald parkeren in de Electrobuurt. Bewoners die eerst tegen waren, zien liever vandaag dan morgen parkeerpalen in hun straat verschijnen. Wethouder Floris Voorink begrijpt de wens, maar zegt dit niet voor volgend jaar te kunnen regelen. "Ik houd het niet tegen, maar ook de raad moet akkoord gaan."

"Het komt geregeld voor dat we vier rondjes door de buurt moeten rijden voordat we onze auto ergens kwijt kunnen", zegt Hans Rispens, bewoner van de Eemnesserweg. ''Dat vind ik vervelend, maar erger is dat de parkeerdrukte gevaarlijke situaties oplevert voor kinderen die lopend of met de fiets naar basisschool Avonturijn gaan. Auto's worden dubbel geparkeerd, waardoor het voor kinderen bijna onmogelijk is om veilig het Melkpad in te slaan."



Volgens Rispens is er een direct verband tussen de proef met betaald parkeren in de Electrobuurt en de parkeerdrukte op de Eemnesserweg. ''Meestal zijn er in de Morsestraat maar een of twee parkeerplekken bezet en staat de straat bij ons helemaal vol. De drukte begint 's ochtends vroeg en duurt tot laat in de avond. Het station is dichtbij en er zijn veel mensen die de trein nemen en hun auto dan bij ons neerzetten. We zien ook regelmatig auto's die dagen achtereen op dezelfde parkeerplek staan en niet van buurtbewoners zijn."

Tarieven
Daarnaast staat volgens Rispens de straat ook vol met auto's die worden neergezet door mensen die in het centrum moeten zijn, maar niet de centrumparkeertarieven willen betalen. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente bij de invoering van de proef heeft besloten om alleen de Eemnesserweg hierbuiten te laten. "Dit hadden ze kunnen zien aankomen in het gemeentehuis."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant