Afbeelding
De week

Anouk en Golden Earring staan op verlanglijstje de Vorstin

Algemeen

HILVERSUM - Kenny B. stond gisteren nog op de bühne van de Vorstin. Daarmee is hij een van de vele nationale artiesten die heeft opgetreden in de Hilversumse poptempel. Twee namen prijken nog op het verlanglijstje: Anouk en de Golden Earring uit Den Haag zijn nog niet langsgeweest.

In vijf jaar tijd zijn veel Nederlandse artiesten langsgeweest, zoals Jan Smit, Frans Bauer, Di-Rect, rapper Sticks en Jett Rebel. "De meest bijzondere optredens voor ons waren Kyteman, De Jeugd, Bløf, Ilse de Lange, Guus Meeuwis, Spinvis, de Dijk en Gare du Nord", meldt de organisatie. "En natuurlijk de hilarische avonden met Roué Verveer, Guido Weijers, Lebbis, Greg Shapiro, Ali B en Nico Dijkshoorn", is de opsomming van de theatermakers die hier optraden. Only Seven Left, inmiddels gestopt, is een van de lokale bands die hoogtij vierde in de Vorstin (zie foto).

Funklegende
Naast veel Neerlands trots wist de Vorstin ook veel internationale acts te strikken. Dat begon al met het openingsfestival, waar funklegende George Clinton de hoofdact was. Hoe dat optreden zou verlopen, was een groot vraagteken. Tijdens de soundcheck was geen enkele muzikant aanwezig. Onder het mom 'ze spelen al jaren, dus het zal wel goedkomen' liet de organisatie het maar zo. Andere bekende gasten waren onder andere Graham Colton, Frank McBomb, Earth, Wind & Fire, Chic, Nile Rodgers en Chi Coltrane. 

In de toekomst hoopt de Vorstin meer buitenlandse artiesten naar Hilversum te laten komen. Ook die wens staat op het verlanglijstje.

Uit de krant