Afbeelding

Middelbare scholen 'nog' gezonder na discussie over 'patatoorlog'

Algemeen

HILVERSUM - De hele discussie over de 'patatoorlog' heeft ertoe geleid dat het Comenius College en het Roland Holst College nog meer actie hebben ondernomen op het gebied van een gezonde levensstijl. Dat lieten Louis van Kaam (rector Roalnd Holst) en zijn collega van het Comenius Johan Veenstra vorige week weten tijdens het najaarsdebat van GroenLinks.

In maart en april ging het in Hilversum veel over de mobiele snackkar van Youness Bouglalah. Beide middelbare scholen kunnen zijn aanwezigheid voor hun instituten niet waarderen. De verkoop van een vette hap voor hun deur is een slecht signaal en staat haaks op het beleid dat de scholen zelf voeren. De politiek én ondernemer uitten toen ook kritiek op de beide rectoren: binnen de schoolmuren werden ook de nodige slechte producten verkocht. 

Watertappunt
In de tussentijd hebben beide scholen hun assortiment tegen het licht gehouden en is naar eigen zeggen het aanbod verbeterd. Dat betekent gezondere producten, die ook prijstechnisch aantrekkelijker zijn dan ongezonde spullen. Beide scholen beschikken binnenkort ook over een watertappunt. Scholieren kunnen dan in school hun flesje met water vullen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant