Afbeelding

Nieuwbouw Tergooi gaat in twee fases

Algemeen

HILVERSUM – Het nieuwe ziekenhuis in het gebied Monnikenberg verrijst in twee fases. Dat heeft Tergooi besloten en vandaag kenbaar gemaakt. De eerste fase gaat in 2017 van start.

In deel 1 combineert Tergooi de nieuwbouw met het huidige ziekenhuisgebouw aan de Van Riebeeckweg 212. De voorbereidingen beginnen al in 2016. Fase twee begint in 2020. Dan voltooit het hospitaal de nieuwbouw en laat zij op den duur het oude gebouw afbreken.

Financiering
Volgens het ziekenhuis is de financiering nog niet helemaal rond, maar bevindt zich dit wel in een 'vergevorderd stadium'. Het is in ieder geval al zover op weg dat het realiseren van het eerste gedeelte gepland kan worden.

Duurzaamheid
Bestuursvoorzitter Ruurd Jan Roorda is blij dat Tergooi nu concrete stappen kan gaan zetten. "De zorgverbetering voor onze patiënten staat daarbij voorop. Wij zetten bij de nieuwbouw hoog in op duurzaamheid en het integreren van de groene omgeving in de zorg: een zogenaamde healing environment. Dat doen we in nauwe samenwerking met organisaties binnen én buiten de zorg. Onze inzet daarbij is een optimaal samenspel tussen zorg, natuur en gebouw."

Uit de krant