Buurtsportcoach Kristel van Ekelenburg.
Buurtsportcoach Kristel van Ekelenburg.

'Lekker eten, lekker bewegen' nieuw project buurtsportcoach

Algemeen

HILVERSUM - Lekker eten, lekker bewegen. Zo heet het project dat buurtsportcoach van Bink Kristel van Ekelenburg is opgestart in wijkcentrum de Lelie. Samen met Versa Welzijn, de Paulusschool, de Elkerlykschool en buitenschoolse opvang de Basisbende biedt zij basisscholieren de kans om op jonge leeftijd in aanraking te komen met sport en een gezonde leefstijl.

"Het doel is het stimuleren van sporten bij kinderen", stelt Van Ekelenburg. "Ik vind dat kinderen vanaf 7 jaar op een sport moeten zitten. De praktijk wijst uit dat dit niet altijd het geval is. In dit project laat ik verenigingen zelf de workshops doen. Dat is een meer reële situatie dan dat ik lesgeef. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat de kinderen doorstromen naar een vereniging doordat zij enthousiast zijn geworden voor een sport."

Enthousiast
De Hilversumse jeugd in de basisschoolleeftijd maakt tijdens het project kennis met diverse sporten. Zo verzorgt Van Hellemond Sport een aantal workshops en komt volleybalvereniging Gemini-S langs. Zij krijgen daarvoor geen vergoeding, maar krijgen volgens Van Ekelenburg wel de kans om te werken aan de naamsbekendheid en nieuwe leden te werven. "Deelnemende verenigingen zijn enthousiast", aldus de buurtsportcoach, die nog wel meldt dat geïnteresseerde clubs zich bij haar kunnen melden via bsc-zuid@binkkinderopvang.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant