Afbeelding

RTi Hilversum verhuist definitief naar het centrum

Algemeen

HILVERSUM - RTi Hilversum gaat verhuizen naar het centrum. De lokale omroep wil weg van het Mediapark waar zij redelijk verstopt zit en een hoge huur betaalt. De voormalige Citybioscoop aan de Herenstraat lijkt de meest voor de hand liggende locatie.

In een brief aan de gemeenteraad stelt wethouder Wimar Jaeger van Media dat de lokale omroep een nieuw onderkomen heeft gevonden. De D66'er schrijft over moderne huisvesting die toegankelijk is voor publiek en centraal in Hilversum is gelegen. "In het begin van volgend jaar neemt RTi zijn intrek in de voormalige Citybioscoop, die voor gebruik als radio- en televisiestudio zal worden heringericht", aldus Jaeger.

Kosten besparen
Arya Tariverdi, bestuursvoorzitter van RTi Hilversum, meldt dat deze mededeling klopt, al is het definitieve besluit pas dinsdagmiddag genomen. Het bestuur is akkoord met de verhuizing van de lokale omroep. Vooraf moesten eerst enkele zaken duidelijk zijn. Uit een onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat de huur lager is op de nieuwe locatie dan het huidige onderkomen op het Mediapark. Kosten besparen is een belangrijk aspect voor de lokale omroep. Met de huur die per januari aan JT wordt betaald, wordt aan die voorwaarde voldaan.

Verstopt
Naast een financieel argument geeft Tariverdi aan dat de lokale omroep ook vooral zichtbaarder wil zijn. Een verhuizing naar de binnenstad is in dat kader wenselijk. Op de stek op het Mediapark zit de lokale omroep behoorlijk verstopt. In zijn ogen is de oude City qua ligging dan ook perfect. De voorzitter heeft daar zelf zijn twee bedrijven ATP Studios en Scenecs Filmfestival in ondergebracht.

Mediacentrum
Met de komst van de lokale radio en televisie krijgt Hilversum een mediacentrum centraal in de gemeente. Dat is precies de gedachte van Jaeger. Momenteel is dit pand al de uitvalsbasis van het Regionaal Media Centrum, een samenwerkingsverband tussen Enter Media (uitgever van HilversumsNieuws), RTi en RTV NH.

Open mic
Met een plek midden in het centrum hoopt Tariverdi dat RTi laagdrempeliger wordt. "Dat betekent dat mensen straks naar binnen kunnen lopen om met een kop koffie met onze mensen te praten", zegt de bestuursvoorzitter. Tijdens live-uitzendingen, zoals het Regionaal Mediacentrum verzorgde tijdens de Open Studio Dagen, moet het publiek zijn zegje kunnen doen. Tariverdi denkt daarbij aan een 'open mic'.

Uit de krant