Afbeelding
De week

'Het speelgoed is dan ook echt van hen'

Algemeen

HILVERSUM - De speelgoedbank opent zaterdag 14 december officieel de deuren. Maar hoe vaak mogen kinderen daar langskomen?

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, wier ouders een pas hebben van de Voedselbank Gooi en Omstreken mogen een keer per kwartaal een bezoek brengen aan de speelgoedbank, die gevestigd is in buurthuis De Geus.

"Dat gaat volledig discreet" benadrukt Willem de Koning van Rotary Club Hilversum3. Met twee stuks speelgoed én een boek mogen de kinderen dan weer naar huis. "En het is dan ook echt van hen. Ze hoeven het niet terug te geven", vult Marny Aretz aan.

Dvd's
De speelgoedbank stelt wel een aantal voorwaarden aan de spullen die gulle gevers willen afstaan. Schoon, net en compleet speelgoed kan worden ingeleverd. Gebruikte knuffels, puzzels, wapengerelateerde artikelen, spullen waar batterijen in moeten, video's en dvd's nemen de vrijwilligers niet aan.

Lego
"Bordspellen zijn populair", verklaren Van Oostenrijk, De Koning en Aretz. Daarom zijn zij op zoek naar spellen zoals Twister, Monopoly en Scrabble. Ook Lego en Playmobil staan hoog op het verlanglijstje.

Uit de krant