Afbeelding

Stichting Filmtheater Hilversum moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Algemeen

HILVERSUM - Stichting Filmtheater Hilversum moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Marc Aijtink heeft dinsdag zijn functie neergelegd. Privéomstandigheden hebben de Hilversummer doen besluiten direct te stoppen als preses.

Zes jaar lang heeft Aijtink deze rol vervuld. Dat deed hij met verve, laat het Filmtheater Hilversum weten. Zijn vertrek wordt betreurd.

Première
Aijtink verlaat het filmtheater net na enkele belangrijke evenementen, zoals de derde editie van het Filmfestival Hilversum in oktober, het daaropvolgende Cinekid Filmfestival en zondag nog de Nederlandse première van de documentaire 'He named me Malala', de film over de 18-jarige kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai. Dat gebeurde in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Mabel van Oranje, minister Koenders van Buitenlandse Zaken en oud-Eurocommissaris Neelie Kroes.

Voorlopig neemt bestuurslid Minke Burggraaff de honneurs als waarnemend voorzitter waar. In de tussentijd gaat de stichting op zoek naar een vervanger voor Aijtink.

Uit de krant