Afbeelding

Angela Koot rector ad interim bij Roland Holst College

Algemeen

HILVERSUM - De tijdelijke opvolger van Louis van Kaam is bekend. Angela Koot neemt de scepter als rector ad interim op het A. Roland Holst College over. Haar opdracht loopt tot en met het einde van het schooljaar 2015-2016.

Vorige week verraste Van Kaam met de mededeling dat hij stopte. Hij was meer dan 30 jaar werkzaam op de Hilversumse middelbare school en sinds 2014 was hij de rector. Zelf gaf hij aan niet de juiste man op de juiste plek te zijn.

Ervaring
Koot heeft volgens het bestuur van de Gooise Scholen Federatie, waar het Roland Holst onderdeel van is, ruime ervaring als (interim-)directeur op scholen voor voortgezet onderwijs. Zij heeft ook directie- en bestuursfuncties bekleed in organisaties die nauw gerelateerd zijn aan het onderwijs. 

Vacature
"Wij zijn erg blij dat we zo snel iemand hebben kunnen vinden die de rectorsvacature op het Roland Holst College kan invullen", aldus het GSF-bestuur. "Binnenkort zal een werving- en selectieprocedure starten voor de definitieve invulling van het rectoraat per 1 augustus 2016."

Uit de krant