Afbeelding

Hart voor Hilversum pleit voor piano in stationshal

Algemeen

HILVERSUM – Het is zaterdagavond. Zoals altijd is het druk op het centraal station. Van verre klinken een piano en stemmen in de stationshal. Een kleine groep muzikanten/bezoekers zingt 'I want it that way' van de Backstreet Boys uit volle borst. Wat heeft dit met Hilversum te maken? Als het aan Hart voor Hilversum ligt, komt er ook een piano te staan in het Hilversumse stationsgebouw.

Fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij Léonie Sazias kwam woensdagavond met dit voorstel tijdens de raadsvergadering. Ze deed deze suggestie tijdens de bespreking van de centrumvisie. Een piano, die door eenieder te bespelen is, brengt wat meer leven en gezelligheid in de brouwerij op het centraal station.

Sazias kreeg steun van wethouder Floris Voorink. Hij noemde het een waanzinnig leuk project, maar gaf wel aan dat het een beslissing is van de NS. "Andere gemeenten zijn eerst, maar misschien kunnen we wat voordringen", aldus de VVD'er. Tijdens de vergadering meldde de wethouder dat diverse mensen zich al via social media hadden gemeld met een oude piano.

Uit de krant