Afbeelding

Hilversums schrijfkonijn brengt haar eerste boek uit

Algemeen

HILVERSUM - "Mijn collega's noemden mij gekscherend het schrijfkonijn", vertelt Corrie Gramser. "Als er iets te rapporteren of notuleren viel, was ik altijd van de partij." Na een carrière van 20 jaar als ergotherapeut gaf Gramser voorrang aan haar schrijfpassie. Op dinsdag 1 december presenteert de Hilversumse schrijfster 'De man met de hoed', haar allereerste roman.

De verzakelijking in de gezondheidszorg begon Gramser, ergotherapeut in de psychiatrie, steeds meer tegen te staan. "Naar mijn idee stond de patiënt niet langer centraal en daar werd ik steeds ongelukkiger van. Ik heb de knoop doorgehakt bij de bezuinigingsronde van vier jaar geleden: laat mij maar gaan, zei ik."

Roer
Het roer moest om, maar de Hilversumse wist nog niet welke kant op. Het was haar supervisor die met het idee kwam om professioneel iets met schrijven te gaan doen. "Hij dacht aan het redigeren of schrijven van wetenschappelijke artikelen, maar daar had ik geen zin in. Ik was in 2007 al begonnen met 'De man met de hoed' en besloot dat ik van mijn liefde voor taal mijn beroep wilde maken."

Workshops
Als zelfstandig ondernemer startte Gramser met haar bedrijf Zinexprez. Zij geeft nu workshops over schrijven en biedt in de Stiltecoupé werkplekken aan waar mensen in alle rust aan hun boek of studie kunnen werken. "Het opzetten van Zinexprez kostte veel tijd en energie, maar toch heb ik tussendoor steeds momenten gevonden om verder te werken aan 'De man met de hoed'. Het boek is gebaseerd op een briefwisseling die ik in handen heb gekregen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Scooterrijder gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door 112 24 mei, 07:48
Afbeelding
'Als blijkt dat het een succes is, zullen we er zeker een traditie van maken' Genieten van oldtimers tijdens Hilversum on Wheels Cultureel 24 mei, 07:00
Afbeelding
Hilversummer beroofd en bedreigd met wapen na Marktplaatsdeal Politie 23 mei, 16:06
Afbeelding
Verdachte steekpartij in centrum van Hilversum blijft in cel Politie 23 mei, 15:42
Afbeelding
Jubileum voor pastoor Jules Dresmé van de Vituskerk: ‘Zolang als ik me voel zoals nu blijf ik hier’ Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Bedrijven 23 mei, 14:55
Afbeelding
Talenten Hilversumse danssportstudio Fit by Rox Europees kampioen Cultureel 23 mei, 11:30
Afbeelding
Spannende 035kwis: winnaar is Vitus a/h Melkpad Buurt / wijk 23 mei, 10:40
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief