Afbeelding

Met Hilversum Viert op naar veiligere en gezellige jaarwisseling

Algemeen

HILVERSUM - Het vuurwerkbesluit van de rechtbank Midden-Nederland is nog maar net genomen of Hilversum presenteert al de maatregelen en feestelijkheden die staan gepland met oud en nieuw. Hilversum Viert is het feestje dat de gemeente samen met een aantal ondernemers verzorgt met oud en nieuw. Een feest dat vooral veilig en gezellig moet zijn met een vuurwerkshow op het marktplein.

Net zoals als vorig jaar verzorgt de gemeente Hilversum een vuurwerkshow op het marktterrein. Toen sprak burgemeester Pieter Broertjes van een gezellig oud en nieuw zonder grote incidenten. Met een opkomst van zo'n 1000 Hilversummers op het marktterrein blikte de sociaaldemocraat terug op een geslaagde jaarwisseling. Met een professionele vuurwerkshow van bijna 20 minuten is er toch vuurwerk te zien in het centrum, maar dat gebeurt dan wel gecontroleerd. Dat is precies zoals het college van burgemeester en wethouders het graag wil.

Pyrotechnicus
En zo gaat het vrijdag 1 januari om 00.00 uur, als er geproost is op het nieuwe jaar, weer gebeuren. Een regionale pyrotechnicus verzorgt dit jaar de vuurwerkshow. Wie komt kijken naar de pijlen die de lucht in knallen, kan rekenen op bescherming van de ogen. "Onze pyrotechnicus sponsort dit jaar met haar bedrijf vuurwerkbrillen", schrijft Broertjes.

Muziek
De vergunningaanvraag is er inmiddels al uitgegaan en is goedgekeurd door de provincie Noord-Holland. Dit is gebeurd in samenspraak met Haarlem, de politie en de brandweer. De JT bioscoop is op de hoogte gebracht van de activiteiten. Vanaf 22.30 uur verzorgt een dj de muziek op het Langgewenst.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant