Afbeelding

Van Hasseltschool gaat aan de slag in de eigen schooltuin

Algemeen

HILVERSUM - Om te voorkomen dat leerlingen niet weten dat melk uit een koe komt en wortels in de grond groeien en niet aan een boom hangen, is het belangrijk ze daar les in te geven. Vandaar dat kinderen op de Van Hasseltschool in Hilversum Zuid les krijgen in natuur, wetenschap en techniek. In het kader van deze lessen kunnen kinderen vanaf volgend voorjaar aan de slag in hun eigen schooltuin. En die wordt momenteel aangelegd.

Het bijzondere van de schooltuin is dat de Van Hasseltschool samenwerkt met de Savornin Lohman voor vmbo en bso Hasselbraam die samen de Brede School Zuid vormen. Deze drie partijen werken samen om leerlingen zich bewust te maken van gezonde producten en gezond eten. Harm Schoneveld, directeur van de Van Hasseltschool, Cors Westerdijk, directeur van de Savornin Lohman en Angelique van Beek van de Hasselbraam zijn vorige week zaterdag naar school gekomen om een start te maken met de tuin. Zij worden geassisteerd door ouders, leerling Sam en biologieleraar Bart Althof.

Gezondheid
De leiding is in handen van Ingrid Meijer Boltjes. "We zijn via onze leerkracht Rick de Jongh in contact gekomen met Ingrid. Zij runt het bedrijf Ingrid Natuurlijk! en verzorgt educatie, excursies en projecten op het gebied van natuur, milieu, duurzaamheid, voeding en gezondheid", vertelt Schoneveld. "Wij hebben haar gevraagd om het schooltuinproject te begeleiden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant