Het Istanbul Protest is een van de winnende foto's van de World Press Photo-tentoonstelling. Foto: Bulent Kilic
Het Istanbul Protest is een van de winnende foto's van de World Press Photo-tentoonstelling. Foto: Bulent Kilic

Twee wedstrijden te zien in december bij Museum Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Niet één maar twee complete wedstrijden zijn in december te zien in Museum Hilversum. Vanaf zaterdag 19 december is daar de tentoonstelling van de World Press Photo te zien én van de winnaars van de multimediawedstrijd.

Twee grote expositievliegen in een klap stemt tot tevredenheid bij museumdirecteur Stef van Breugel. "Wij zijn er verschrikkelijk trots op dat de twee complete wedstrijden worden getoond. Een programma dat past bij het museum voor mediakunst."

Prestigieus
Van Breugel vervolgt: "World Press kennen we vooral van de prestigieuze jaarlijkse fotowedstrijd, maar ook de World Press Photo Multimedia Contest wordt steeds bekender. Deze contest is vijf jaar geleden in het leven geroepen omdat journalisten steeds vaker gebruikmaken van bewegend beeld en internet." Er zijn 7 prijzen uitgereikt in de multimediacontest, 3 voor lange documentaires, 3 voor korte docu's en 1 voor interactive documentary. Alle winnende werken zijn straks te zien in het museum op de Kerkbrink.

Rondleiding
De World Press Phototentoonstelling toont persfoto's van 41 verschillende prijswinnaars uit 17 landen in 8 categorieën en is tot en met 10 januari te zien in Museum Hilversum. Iedere dag geven gidsen om 14.00 uur een gratis rondleiding. Bezoekers krijgen dan de verhalen achter de foto's te horen. Daarnaast verzorgt het museum een programma met iedere zaterdag lezingen, optredens en medialabs. Kinderen kunnen verschillende vormen van mediakunst ontdekken bij Mediakids.

Uit de krant