Afbeelding

Dascha heeft voor haar dood 'een beetje gezigzagd door Hilversum'

Algemeen

HILVERSUM - Uit onderzoek van Signi Zoekhonden blijkt dat Dascha Graafsma vlak voor haar dood urenlang door Hilversum heeft gelopen. Dat meldt onze mediapartner RTV NH.

Hiermee krijgt haar familie antwoord op de vraag wat de 16-jarige inwoonster van Hollandsche Rading heeft gedaan in de nacht dat zij om het leven kwam. Dascha verliet zaterdag 28 november rond 2.00 uur Let's Get Down aan de Emmastraat en werd omstreeks 5.45 uur gegrepen door een trein toen de leerlinge van het ATC over het spoor naar huis liep.

Speurhond
De onderzoekers hebben een speurhond ingezet tijdens de reconstructie. Dit dier heeft de weg gevolgd van de discotheek naar haar huis. Dit onderzoek heeft ook duidelijk gemaakt dat Dascha niet bij iemand in de auto is gestapt. 

Dwalen
"Het is voor de familie heel belangrijk om te weten wat er de laatste uren is gebeurd. Voor hen is het ook heel belangrijk om te weten of ze bijvoorbeeld in een auto is gestapt. Het blijkt dat ze op een paar plekken heeft lopen ronddwalen in Hilversum, ze heeft meerdere rondjes gelopen. Een beetje gezigzagd."

Lees meer hierover op www.rtvnh.nl.

Uit de krant