Afbeelding

Nieuwe BIZ De Gijsbrecht een feit

Algemeen

HILVERSUM - Het winkelgebied De Gijsbrecht krijgt vanaf 1 januari 2016 opnieuw een Bedrijven Investeringszone (BIZ) met een looptijd van vijf jaar. Van alle stemgerechtigden heeft 77 procent aangegeven voor deze terugkeer te zijn. 

Chantal Monsma, voorzitter van de stichting Ondernemersfonds Gijsbrecht, en wethouder Wimar Jaeger van Economie zijn heel tevreden met de uitslag. "We hebben met de BIZ en het al bestaande Stadsfonds weer een stevige financiële basis voor de vele activiteiten en evenementen die we organiseren", aldus de onderneemster. "De Gijsbrecht is mede dankzij de vorige BIZ een heel aantrekkelijke winkelstraat. Met de nieuwe BIZ kan De Gijsbrecht zich verder ontwikkelen", vult de D66-wethouder aan.

Draagvlakmeting
Voordat een nieuwe BIZ kon worden opgestart, moest er een draagvlakmeting plaatsvinden. Van de in totaal 127 stemgerechtigden heeft 57 procent van de ondernemers en vastgoedeigenaren hun stem uitgebracht. Een ruime meerderheid moest voor de BIZ stemmen. Met 77 procent is aan die voorwaarde voldaan.

Evaluatie
Een BIZ-gebied is een door ondernemers aangewezen gebied waarbinnen een extra bijdrage wordt geïnd voor investeringen die bijdragen aan een aantrekkelijke winkelstraat. De BIZ op De Gijsbrecht liep per 1 juli 2015 af en was een van de eerste in Nederland. Na een positieve evaluatie heeft de Stichting Ondernemersfonds Gijsbrecht met steun van de gemeente het realiseren van een nieuwe BIZ in gang gezet.

Visie
Morgen vieren de ondernemers en vastgoedeigenaren de positieve uitkomst van de draagvlakmeting. Tegelijkertijd bieden zowel de Stichting Ondernemersfonds Gijsbrecht als de bewoners hun integrale visie op de toekomst van De Gijsbrecht aan wethouder Wimar Jaeger aan.

Uit de krant