Afbeelding

Politie heeft geen aanwijzingen voor drogeren Dascha

Algemeen

HILVERSUM - De patholoog zei dat er sporen van drugs in het bloed van Dascha Graafsma zaten. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de 16-jarige gedrogeerd was toen zij in de vroege ochtend van 28 november omkwam.

Dat meldde het politiekorps vanavond in de uitzending van 'RTL Boulevard'. In het televisieprogramma kwam naar buiten dat het meisje uit Hollandsche Rading met haar vriendinnen twee glazen wijn had gekocht in discotheek Let's Get Down, waar zij verbleef. 

Volgens de woordvoerder van de politie was er ruzie binnen de groep vriendinnen. Het is onduidelijk of de ATC-leerlinge daarom de discotheek rond 2.00 uur heeft verlaten.

Na haar vertrek uit de disco heeft Dascha urenlang, zonder jas aan, door Hilversum gelopen. Zij heeft ruim 6 kilometer gelopen, waaronder over de Neuweg. Waarschijnlijk is zij te zien op camerabeelden van De Cocon.

Dascha overleed omstreeks 5.45 uur toen zij door een trein werd gegrepen. De politie gaat uit van zelfmoord. De familie gelooft dit niet. Morgen, twee weken na haar overlijden, vindt de begrafenis plaats. 

Uit de krant