Afbeelding

Na een maand alweer wisseling van straatmeubilair op de Leeghwaterstraat

Algemeen

HILVERSUM - In reclametermen zouden ze zeggen: dat was een mooie maand. In dit geval gaat het op voor de stootbanden die geplaatst waren op de Leeghwaterstraat. Deze zijn eind vorige week alweer vervangen door paaltjes. Dat heeft de gemeente Hilversum overigens gedaan op verzoek van de bewoners zelf.

Het straatmeubilair in de Geuzenbuurt krijgt een opknapbeurt. Daar heeft Hilversum een bedrag van 117.000 euro voor vrijgemaakt. In de loop der jaren is een rommelig beeld ontstaan in de openbare ruimte. Het straatbeeld moet fraaier. Sinds september is de gemeente gestart met deze opknapklus, waar plaatsing van de stootbanden een onderdeel van is.

Struikelen
Maar deze bevielen niet. Meerdere mensen zijn over deze banden gestruikeld, vooral in het donker. Nadat duidelijk was dat de verlichting op orde was in de straat mochten de bewoners kiezen: of de helft van de stootbanden weg of de terugkeer van paaltjes. Zij besloten voor de laatste te gaan. Dat kost de gemeente extra geld, al is de veiligheid nu wel verbeterd.

Uit de krant