Afbeelding

Wie mag zich Hilversummer van het Jaar noemen?

Algemeen

HILVERSUM - In Hilversum zorgen veel mensen voor mooie, goede, ontroerende, aansprekende, belangwekkende en spraakmakende activiteiten. Het HilversumsNieuws vindt het de hoogste tijd een van hen uit te roepen tot Hilversummer van het Jaar.

Het einde van het jaar is het moment van terugblikken en van prijzen. De bokalen voor succesvolle personen en organisaties vliegen je om de oren. Het WeesperNieuws riep in 2014 de Weesper van het Jaar in het leven; die titel ging naar Zone 1380 van Sara Kroos en Daniëlle Meyer. Het duo verklaarde dat deze prijs hun organisatie echt geholpen heeft. En het leverde het WeesperNieuws medio april de Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek op van de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) vanwege het positieve en verbindende karakter.

Positief
In navolging hiervan organiseert HilversumsNieuws de 'Hilversummer van het Jaar'. De redactie van het HilversumsNieuws heeft alle kranten van het afgelopen jaar goed nagelezen en heeft een lijst van genomineerden opgesteld. Daarbij gelden vijf criteria, waarvan de belangrijkste zijn dat de persoon of organisatie iets uitzonderlijks heeft gedaan, daarmee anderen inspireert en bijdraagt aan een positieve uitstraling van Hilversum.

Kwartet
Om een breedgedragen keuze te kunnen maken, is een jury samengesteld. Dat zijn Joost Lammers van RTV NH, Frans Regtien van RTi Hilversum, freelance verslaggeefster van HilversumsNieuws Karin van Leeuwen en eindredacteur van deze krant Ingmar Meijer. Dit kwartet bepaalt de toekenning van de eerste uitreiking van de Hilversummer van het Jaar. Wie zich zo mag noemen, wordt duidelijk in de laatste editie van 2015: op woensdag 30 december.

Uit de krant