Afbeelding

Lorentzschool krijgt eindelijk veiliger kruising

Algemeen

HILVERSUM - De kruising Lorentzweg met de Kamerlingh Onnesweg wordt veiliger. Na ruim vijf jaar onderhandelen met gemeente, brandweer en politie heeft Jeroen Jansen, directeur van de Lorentzschool, dit samen met verkeersouder Vincent Wijnands voor elkaar gekregen. De aanpassing is hard nodig, want de oversteek naar de dependance Villa Lorentz werd steeds gevaarlijker.

"Het heeft even geduurd voordat het gemeentebestuur inzag dat de oversteek bij de brandweerkazerne voor ouders met kinderen steeds gevaarlijker werd. Ik heb vaak mijn hart vastgehouden op al die momenten dat ik hoorde dat het nét weer goed was gegaan", zegt Jansen.

Dependance
Volgens de schooldirecteur meenden lokale politici lange tijd dat de school zelf verantwoordelijk was voor de ontstane verkeerssituatie. "Ons werd gezegd dat we destijds uit eigen beweging hebben ingestemd met de vestiging van onze dependance op het voormalige Philipsterrein. We konden dit verwachten."

Lor
Een onterechte aanname, vindt hij. "Het verkeerscirculatieplan van de gemeente is veranderd nadat wij ja zeiden tegen de locatie aan de Anthony Fokkerweg. Opeens was de Kamerlingh Onnesweg een belangrijke ringweg en is sindsdien steeds drukker geworden. Bovendien viel er niets te kiezen, want er was op dat moment nergens anders plek."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant