Afbeelding

Creatief gebied in Oost krijgt impuls

Algemeen

HILVERSUM – De Hilversumse variant van Amsterdam-Noord is gevestigd aan de Arend- en Mussenstraat. Deze innovatieve bedrijvigheid kan de mediastad een nieuwe impuls geven, zo gaf wethouder Wimar Jaeger op 13 november bij de opening van The Mix aan. Begin 2016 is het de beurt aan de gemeente om bedrijventerrein Liebergerweg een handje te helpen.

Hilversum heeft een budget klaarliggen van 845.000 euro voor de herinrichting van de Arend- en Mussenstraat. Dat is inclusief vervanging van riool en wegen. Doel van deze operatie is de kwaliteit van de openbare ruimte, de functionaliteit en de gebruikswaarde van het terrein te verhogen. Dat meldt wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok aan de gemeenteraad.

Wandelroute
Op de Mussenstraat, langs Werf35 en Studio 45, komen parkeerplaatsen in de rijrichting en moet er een breed trottoir gecreëerd worden dat als 'prettige wandelroute naar Anna's Hoeve' dient. De Arendstraat wordt smaller zodat er ruimte ontstaat voor een parkeerstrook.

Bamboe
Extra bomen en bankjes moeten de ingang van Werf35 versterken. Met het toevoegen van groen in de Arendstraat, zoals bomen, grassen en bamboe, is het de bedoeling de campusgedachte van de werf door te trekken naar het Rotorgebouw. Tegenover dit pand komt een pauzeplek.

Uitstraling
Het bedrijventerrein is sinds 2012 in handen van Medianest BV/Spil Games. De nieuwe eigenaar heeft plannen om het complex in de oude vorm te restaureren om onderdak te bieden aan creatieve ondernemingen. Nu sluit de openbare ruimte niet goed aan op de gewenste uitstraling die hoort bij creatieve industrie.

Uit de krant