Afbeelding

Voordeelpas voor alle Hilversummers moet in 2017 verschijnen

Algemeen

HILVERSUM - Een kopje koffie drinken met korting, een beloning krijgen voor het verrichte vrijwilligerswerk of minima geoormerkt geld kunnen toewijzen. Dat moet straks allemaal kunnen als Hilversum de stadspas heeft geïntroduceerd. Dit nieuwe stukje plastic moet straks breed inzetbaar zijn. "Het is een pas voor alle Hilversummers. Dat is het mooie ervan", zo stelt wethouder Arjo Klamer.

Over iets meer dan een jaar moet de HilversumPas in omloop zijn. Met dit pasje of app kunnen alle inwoners onder andere korting krijgen bij winkels, horeca en sportcentra, en kunnen ze ermee terecht bij de gemeente voor dienstverlening en aanvragen voor inkomensvoorzieningen. Daarnaast kan de pas dienen als betaalpas, waarbij de Hilversummers vooraf zelf hun inkomen verdelen en welk bedrag zij vrij willen besteden.

Behoefte
"Het is een ambitieus plan waar we ook echt de tijd voor nemen", zegt wethouder Arjo Klamer. Vanaf 2017 moeten Hilversummers gebruik kunnen maken van de stadspas. In de tussentijd ligt de focus vooral op het verkrijgen van draagvlak. Ondernemers, zorgorganisaties en woningbouwcorporaties moeten hier bijvoorbeeld aan mee willen werken. Tevens moet de behoefte onder de toekomstige gebruikers duidelijk zijn. Hilversum gaat informatie inwinnen bij steden die al ervaring hebben met een stadspas.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant