Afbeelding

Brandweercommandant maakt zich geen zorgen over quickscan

Algemeen

HILVERSUM - De Inspectie Veiligheid en Justitie is meer dan welkom in de Gooi en Vechtstreek. Brandweercommandant John van der Zwan ziet de aangekondigde quickscan met veel vertrouwen tegemoet.

"Wij zijn ervan overtuigd dat deze quickscan gaat bijdragen aan het creëren van duidelijkheid over de kaders zoals deze door het veiligheidsbestuur binnen onze organisatie zijn afgesproken", meldt hij. 

Verantwoord
De kritiek van de Vakvereniging Brandweervrijwilligers (VBV) heeft geleid tot een onderzoek naar de Brandweer Gooi en Vechtstreek. Begin 2016 voert de Inspectie Veiligheid en Justitie een quickscan uit bij het Gooise korps. Punten van aandacht zijn of de brandweer verantwoord en volgens de wettelijke normen werkt.

Inzet
De VBV plaatste grote vraagtekens of het wel volgens de normen te werk gaat. Dat deed zij naar aanleiding van de grote brand op de Nieuwe Havenweg van begin november. Het snelle interventie voertuig (SIV) met daarin twee brandweerlieden was daar als eerste. De inzet van dit busje werd bejubeld door de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, maar kreeg de wind van voren van de vrijwilligers. Volgens de VBV had de TS2 daar geen enkele toegevoegde waarde en lapte de BGV wettelijke normen aan de laars.

Uit de krant