Afbeelding

Hilversum mag inderdaad vuurwerkverbod instellen

Algemeen

HILVERSUM – Hilversum krijgt dit jaar dan echt een vuurwerkvrije zone. De Raad van State heeft vandaag bepaald dat er geen consumentenvuurwerk mag worden afgestoken in een deel van het centrum. Dat blijkt uit een voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Naar het oordeel van de rechter is het gemeentebestuur bevoegd het vuurwerkverbod in te stellen. De belangen van het college om gevaar, schade en overlast te voorkomen in de vuurwerkvrije zone wegen zwaarder dan het relatief geringe financiële belang van de vuurwerkhandelaren, zo oordeelde de Raad van State.

Omzetdaling
Een aantal vuurwerkhandelaren, waaronder Witbaard, had de voorzieningenrechter gevraagd het vuurwerkverbod voorlopig te schorsen. De handelaren vrezen omzetdaling. Bewoners van het aangewezen gebied kopen geen vuurwerk meer.

Voorlopige uitspraak
De uitspraak van vandaag is een voorlopige. In de loop van volgend jaar doet de Afdeling bestuursrechtspraak een definitieve uitspraak in deze zaak.

Het vuurwerkverbod geldt voor het uitgaansgebied in het centrum van Hilversum en voor een deel van het marktterrein. In de periode van 31 december 18.00 uur tot en met 1 januari 2.00 uur mag er geen consumentenvuurwerk worden afgestoken in dit gebied.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Bouw nieuwe complex Oude Torenstraat start in augustus/september Sloop in volle gang: alle appartemementen Courtyard razendsnel verkocht Buurt / wijk 20 uur geleden
Afbeelding
Relaxte sfeer bij eerste editie Hoppop, het muziekfestival op Zonnestraal Bedrijven 4 jul, 19:00
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 17:00
Logo
Afbeelding
Ongeveer 25.000 exemplaren wachten voor schijntje op nieuwe eigenaar Grote boekenverkoop Bibliotheek Hilversum van start: ‘Ik heb een grote stevige tas meegenomen’ Cultureel 4 jul, 16:30
Afbeelding
Voetbalmeiden SC ‘t Gooi sluiten mooi seizoen af met duel tegen Engelsen Sport 4 jul, 14:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 12:47
Afbeelding
Gluren bij de Buren: mooie concerten in woning, buurthuis of kerkgebouw Cultureel 4 jul, 09:00
Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel 4 jul, 07:40
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief