Afbeelding

Hilversumse ondernemers bedenken plan voor opruimen vuurwerkafval

Algemeen

HILVERSUM – De zin om vuurwerk af te steken is groot. Het opruimen van de gemaakte rotzooi is beduidend minder. Daar moet iets in te veranderen zijn, is de gedachte van Bas Brüll en Carsten Hesz. De ondernemers van Gooisevuurwerkwinkel hebben daar een plan voor gemaakt.

Om het opruimen van vuurwerkafval te stimuleren, houden zij op vrijdag 1 januari een actie: klanten die hun gebruikte vuurwerkverpakkingen inleveren, krijgen 5 procent van hun aankoopbedrag uitgekeerd als tegoedbon voor 2016. Dat gebeurt op vertoon van de kassabon.

Perscontainers
Met dit initiatief zegt het duo, dat dit jaar de winkel overnam, ook op het gebied van vuurwerkafval hun verantwoordelijkheid te nemen. Ieder jaar haalt de gemeente tonnen vuurwerkafval op. Hilversum steunt de opruimactie op nieuwjaarsdag door perscontainers te plaatsen bij de winkel.

Goede voornemens
"Iedereen heeft goede voornemens op oudejaarsavond, maar die gelden blijkbaar niet voor het opruimen van vuurwerk", aldus Brüll. "Omdat de verpakkingen van zogenaamde 'cakes' (grote dozen, red.) soms niet in de container passen en mensen het daarom op straat laten liggen, bedachten we deze actie."

Statiegeld
Het duo noemt dit de statiegeldactie op het gebied van vuurwerkafval. De twee ondernemers hopen dat de mensen zich meer bewust worden van het opruimen. Wie zijn afgestoken vuurwerk wil terugbrengen, kan dat doen op 1 januari tussen 12.00 en 16.00 uur op de Nieuwe Havenweg 81.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Bouw nieuwe complex Oude Torenstraat start in augustus/september Sloop in volle gang: alle appartemementen Courtyard razendsnel verkocht Buurt / wijk 20 uur geleden
Afbeelding
Relaxte sfeer bij eerste editie Hoppop, het muziekfestival op Zonnestraal Bedrijven 4 jul, 19:00
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 17:00
Logo
Afbeelding
Ongeveer 25.000 exemplaren wachten voor schijntje op nieuwe eigenaar Grote boekenverkoop Bibliotheek Hilversum van start: ‘Ik heb een grote stevige tas meegenomen’ Cultureel 4 jul, 16:30
Afbeelding
Voetbalmeiden SC ‘t Gooi sluiten mooi seizoen af met duel tegen Engelsen Sport 4 jul, 14:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 12:47
Afbeelding
Gluren bij de Buren: mooie concerten in woning, buurthuis of kerkgebouw Cultureel 4 jul, 09:00
Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel 4 jul, 07:40
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief