Afbeelding

Alcoholvrij feest van jongerenraad Kerkelanden smaakt naar meer

Algemeen

HILVERSUM - Waar ga je heen als je nog geen 18 jaar bent en uit wilt gaan? In Hilversum is er dan weinig voor de jeugd. Op eigen initiatief verzorgde de jongerenraad Kerkelanden vrijdag een kleinschalig feest in Jongerencentrum de Keet. Wat de jeugdige Hilversummers en jongerenwerkers betreft, smaakt dit initiatief naar meer.

Tientallen jongeren vanaf 14 jaar waren vrijdag in het jongerencentrum aan de Kloosterlaan 5 te vinden. DJ Moombah verzorgde de muziek en er was een open podium voor rapbattles. "Afkomst was niet aan de orde. Alle nationaliteiten feestten door elkaar, zelfs een groepje nieuwkomers uit Syrië. Aan het einde ging iedereen nog even uit zijn dak op Arabische hits en zong vervolgens iedereen André Hazes uit volle borst mee", meldt senior jongerenwerker Malin Kolbrink van Versa Welzijn.

Toezicht
Wethouder Wimar Jaeger bracht een uitgebreid bezoek aan dit festijn en ook buurtcoördinator Jaco Huisman was vrijdag van de partij. Zij gingen in gesprek met de jongeren. Uitgaan voor deze groep, jongeren tot 18 jaar, is lastig. Dat komt door de alcoholwet. Voor deze doelgroep is het nu niet meer mogelijk een biertje te drinken in de kroeg of discotheek. Een leuk feestje bezoeken wordt voor hen lastig. Daarom hebben jongeren zelf het initiatief genomen om een eigen alcoholvrij evenement te organiseren. Met jongerenwerkers, die de tieners goed kennen, werd het toezicht geregeld.

Te gek
"Het was een hele geslaagde avond vol positieve energie", vertelt Kolbrink. "De behoefte aan een te gek feest zonder alcohol en voldoende begeleiding, dus in een veilige sfeer, bleek groot. We gaan hier zeker op door. We hebben met de burgemeester en wethouders afgesproken dat we de avond gezamenlijk evalueren en kijken hoe we verder gaan", vertelt zij verder. "Misschien kunnen we hierna een grotere editie proberen", is het idee van de jongerenraad.

Uit de krant