Afbeelding

Tegenactie van fietscadeau valt in goede aarde

Algemeen

HILVERSUM - Naast een berg vragen aan het college van burgemeester en wethouders besloten de ChristenUnie en GroenLinks zelf in actie te komen. Als het gemeentebestuur het autoverkeer meent te moeten stimuleren met een parkeerkaartcadeau op de koopzondagen, dan kan een tegenreactie niet uitblijven. Daarom beloonden leden van beide oppositiepartijen in de binnenstad fietsende Hilversummers.

Een totaal verkeerde boodschap. Zo denken de beide fracties over het parkeerkaartcadeau van de gemeente, waar ook nog eens 20.000 euro voor is uitgetrokken. Hilversum heeft op de koopzondagen in de feestmaand samen met de ondernemers in het centrum en de stadsmanager geregeld dat er een gratis parkeerkaart voor De Gooische Brink voor begin 2016 kan worden afgehaald.

Keuzes
De 'shopper' moet dan wel voor ten minste voor 25 euro besteed hebben. Dat je in Hilversum de mobiliteit probeert te bevorderen en te stimuleren dat vinden ze prima, maar in Hilversum, en zeker in het centrum, moet de nadruk meer komen te liggen op de tweewieler. Hilversummers moeten weten dat er andere keuzes zijn.

Ledlampjes
Daarom besloten de ChristenUnie en GroenLinks na het afvuren van zestien vragen in de richting van het college over nut, doel en noodzaak van hun actie de fietser in het zonnetje te zetten. Zij sloegen 500 ledlampjes in bij vier lokale fietswinkels. "Die zijn tegen kostprijs beschikbaar gesteld aan ons. Wij hebben geen budget van 20.000 euro, zoals het college", zegt Jan Kastje, fractievoorzitter van GroenLinks.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant