Afbeelding

Groep jongeren laat spoor van vernieling achter

Politie

HILVERSUM – Een groepje jongeren heeft afgelopen nacht een spoor van vernieling achtergelaten. Hoewel de politie snel ter plekke was rond het Jac P. Thijsseplein hebben de agenten geen aanhoudingen kunnen verrichten.

Omstreeks 00.20 uur kwam de melding dat een ruit van de kapsalon aan de Professor de Jongstraat was ingegooid. Kort daarna volgden meer meldingen van vernielingen. Kliko's lagen op de weg en autoruiten waren stukgemaakt.

Drie wagens zijn vernield. Uit één van de auto's bleken spullen gestolen te zijn. Door getuigen werd gezien dat een groep jongens, variërend van vier tot tien personen, de vernielingen zouden hebben veroorzaakt. Volgens het signalement van de politie gaat het om jongens van buitenlandse afkomst met donkere kleding en jassen met bontkragen.

De verdachten zijn gezien op de Professor de Jongstraat, Pasteurlaan, Jac P. Thijsseplein, Kievitsstraat, Leeuwerikstraat, Minckelersstraat, Spreeuwenstraat, Van de Sande Bakhuyzenstraat, Van 't Hofplein, Besselstraat, Simon Hoogewerffstraat en Ooievaarplein.  

Uit de krant