Afbeelding

De vuurwerkvrije zone is afgebakend

Algemeen

HILVERSUM - Ze hangen er sinds vandaag. Gele borden in het centrum die de voorbijganger vertellen of hij zich binnen of buiten de vuurwerkvrije zone bevindt. Het is nu ook visueel onmiskenbaar dat Hilversum een vuurwerkverbod kent in een deel van de binnenstad.

Opvallend op de gele bordjes is de tekst 'Hilversum viert 2015-2016'. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de borden alleen voor dit jaar zijn gekocht. "We gaan kijken hoe de jaarwisseling verloopt", is de uitleg.

Bureau Halt
De gemeente heeft rond de jaarwisseling negen buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) in dit vuurwerkvrije gebied rondlopen. Ook de politie houdt een oogje in het zeil. Wie toch vuurwerk afsteekt in dit deel riskeert een boete. Hoe hoog de boete is, hangt van de situatie af. Een minderjarige wordt bijvoorbeeld eerder naar Bureau Halt verwezen.

Gezelliger
De vuurwerkvrije zone loopt van de Groest, het marktterrein, Stationsstraat, Schapenkamp en Prins Bernhardstraat. Vuurwerk afsteken is toegestaan van donderdag 31 december vanaf 18.00 uur tot en met vrijdag 1 januari 2.00 uur, behalve in de al eerder genoemde zone. Hilversum wil hiermee oud en nieuw veiliger en gezelliger maken. De gemeente verzorgt om middernacht daarom zelf een vuurwerkshow op het marktterrein.

Uit de krant