Vernielingen in Hilversum
Vernielingen in Hilversum

Kapper: 'Irritant dat die jochies een ruit ingooien'

Algemeen

HILVERSUM – "Het is gewoon irritant dat die rotjochies een ruit ingooien", stelt Olaf ten Dolle, eigenaar van de kapsalon aan de Professor de Jongstraat. In de nacht van zondag op maandag liet een groep jongeren een spoor van vernieling achter. Dat begon bij de kapperszaak die sinds 1850 op deze plek is gevestigd.

Blij is Ten Dolle dat het niet in de week voor kerst is gebeurd. Toen kende hij topdrukte. Nu kabbelt het wat na. Vervelend is het wel, al heeft hij maandagochtend direct alles met de verzekering geregeld. Het raam wordt vergoed. Alleen de belettering moet de eigenaar zelf betalen.

Kort nachtje
Het was een kort nachtje voor de ondernemer. Om 00.45 uur maandag kreeg hij telefoon. De mededeling luidde dat een ruit was ingegooid. Een getuige meldt dat het rumoerig was op en rond de Professor de Jongstraat en dat er twee stenen door het raam zijn gegaan.

Man en macht
Direct nam de alerte Hilversummer poolshoogte en ging achter drie of vier jongens aan. Jongens in de leeftijd van 18 tot 25 jaar is zijn schatting. De politie was hier met man en macht ter plekke. En snel ook. Dat mag ook wel eens gezegd", melden Ten Dolle en de ooggetuige.

Ooievaarplein
Aanhoudingen hebben de agenten niet verricht. Dat het spoor eindigt bij het Ooievaarplein kan volgens de twee duiden op een bekende groep jongeren. "Maar dat is speculeren", voegt Ten Dolle daar meteen aan toe.

Bontkragen
Naast het kapot gegooide ruit vernielde het groepje van vier tot tien jongens van buitenlandse afkomst met jassen met bontkragen aan, zoals de politie bekendmaakt in het signalement, drie auto's en smeten kliko's op de weg.

Uit de krant