Vernielingen in Hilversum
Vernielingen in Hilversum

Kapper: 'Irritant dat die jochies een ruit ingooien'

Algemeen

HILVERSUM – "Het is gewoon irritant dat die rotjochies een ruit ingooien", stelt Olaf ten Dolle, eigenaar van de kapsalon aan de Professor de Jongstraat. In de nacht van zondag op maandag liet een groep jongeren een spoor van vernieling achter. Dat begon bij de kapperszaak die sinds 1850 op deze plek is gevestigd.

Blij is Ten Dolle dat het niet in de week voor kerst is gebeurd. Toen kende hij topdrukte. Nu kabbelt het wat na. Vervelend is het wel, al heeft hij maandagochtend direct alles met de verzekering geregeld. Het raam wordt vergoed. Alleen de belettering moet de eigenaar zelf betalen.

Kort nachtje
Het was een kort nachtje voor de ondernemer. Om 00.45 uur maandag kreeg hij telefoon. De mededeling luidde dat een ruit was ingegooid. Een getuige meldt dat het rumoerig was op en rond de Professor de Jongstraat en dat er twee stenen door het raam zijn gegaan.

Man en macht
Direct nam de alerte Hilversummer poolshoogte en ging achter drie of vier jongens aan. Jongens in de leeftijd van 18 tot 25 jaar is zijn schatting. De politie was hier met man en macht ter plekke. En snel ook. Dat mag ook wel eens gezegd", melden Ten Dolle en de ooggetuige.

Ooievaarplein
Aanhoudingen hebben de agenten niet verricht. Dat het spoor eindigt bij het Ooievaarplein kan volgens de twee duiden op een bekende groep jongeren. "Maar dat is speculeren", voegt Ten Dolle daar meteen aan toe.

Bontkragen
Naast het kapot gegooide ruit vernielde het groepje van vier tot tien jongens van buitenlandse afkomst met jassen met bontkragen aan, zoals de politie bekendmaakt in het signalement, drie auto's en smeten kliko's op de weg.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief