Afbeelding
video

De Hilversummer van het Jaar is...Tukkie Tuk

Algemeen

HILVERSUM - Unaniem en met stip bovenaan aan het lijstje van alle vier de juryleden prijkte de naam van Tukkie Tuk. De sociaal buurtwerkster uit Oost is door HilversumsNieuws verkozen tot de Hilversummer van het Jaar 2015. Haar tomeloze inzet voor de maatschappij wordt geroemd met als meest in het oog springende van het afgelopen jaar haar verbindend vermogen en daadkracht die zij in Lesbos tentoonspreidde voor de vluchtelingen.

Bij binnenkomst van wijkcentrum St. Joseph aan de Minckelersstraat staat de Hilversumse de verslaggever al op te wachten. Dit is haar domicilie. Haar uitvalsbasis. Maar ditmaal is ze eens niet meester over de situatie. Dat er meer aan de hand is dan alleen een terugblik op 2015 met de verslaggever is direct duidelijk. Een televisieploeg van RTi Hilversum is bijna sneller binnen dan de schaduw van Lucky Luke (zie de video).

Van haar gezicht is te lezen: 'Wat is hier aan de hand?' Als de prijs is overhandigd van Hilversummer van het Jaar is zij even sprakeloos. "Ik word hier verlegen van", reageert ze al glunderend.

Voor het eerst reikt HilversumsNieuws deze prijs uit. Hiermee zet deze krant de inwoner in het zonnetje die zich het afgelopen jaar op uitzonderlijke, inspirerende én positieve wijze heeft ingezet voor Hilversum.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant