Afbeelding

Tukkie Tuk: 'Positieve virus laten rondwaren door Hilversum'

Algemeen

HILVERSUM - Een opvallende naam en vrouw die gezegend is met een enorme dosis energie en positiviteit. Een Hilversumse met groot warm hart, dat openstaat voor iedereen. Dat is Tukkie Tuk in optima forma. "Iedereen heeft een virusscanner. Ik probeer nu juist een positief virus door heel Hilversum rond te laten waren. Dat we elkaar maar mogen aansteken met leuke en positieve dingen", is de eerste reactie van de verbaasde Hilversummer van het Jaar 2015.

Op tafel in St. Joseph ligt een kaart. Rood en wit zijn de kleuren. Het is geen kerstkaart, maar wel een kerstwens van de sociaal buurtwerkster. "Lichtpuntjes. Soms zijn ze groot. Soms zijn ze klein. Je hoeft ze niet te zoeken. Je kunt ze ook zijn", is te lezen.

Geboortekaartje
Voor deze tekst lijkt Tuk in de wieg te zijn gelegd. Dat is bijna letterlijk te nemen. Zij vertelt dat op haar geboortekaartje stond: 'geboren voor vrede'. "Op de een of andere manier hebben mijn ouders daar wel wat goeds mee bedacht", zegt de Hilversumse.

Trofee
Ik vind het echt te gek, hoor. Ik wist helemaal niks van die prijs af", zegt Tuk terwijl zij naar haar trofee kijkt. "Ik probeer zoveel mogelijk enthousiasme om te zetten in energie. Gelukkig heb ik daar nogal veel van. Ik merk dat ik energie krijg van mensen. Maakt niet uit van wie", verklaart de sociaal buurtwerkster van Versa Welzijn.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant