Afbeelding

'Slapeloze nacht' na rekenfout in meerjarenbegroting

Algemeen

HILVERSUM - Hij wilde de slaap niet vatten. Zorgen bij wethouder Wimar Jaeger nadat duidelijk is geworden dat er een rekenfout zit in de meerjarenbegroting 2017-2020. Een verrekening die in 2019 een negatief saldo van 884.000 euro kan betekenen.

De onlangs geconstateerde fout leverde een slapeloze nacht op bij de wethouder van Financiën. Hij twittert verder dat verrekening geen gevolgen heeft voor de begroting van 2016 en dat oplossingen en maatregelen inmiddels in de maak zijn. 

De misser is voer voor de oppositie. Zo laat fractiemedewerker Henk Blok van Leefbaar Hilversum weten dat hij verrast is. "Interne controle jaar geleden versterkt. Nu pas ontdekt. What's next?"

Wrange vruchten
In 2015 heeft de gemeente de administratieve processen opnieuw ingericht en verbeterd. De eerste wrange vruchten daarvan worden nu gepresenteerd, zoals Hilversum het omschrijft. Of beter gezegd: de gemeente krijgt hiervoor de rekening gepresenteerd, want er zijn fouten ontdekt in de meerjarenbegroting. De cijfers kloppen niet in de begrotingen van de brandweer, opvang beschermd wonen, sociaal cultureel/ jeugd- en jongerenwerk.

Geruststellend
"Weliswaar blijven de meerjarenramingen positief met uitzondering van 2019", meldt Jaeger. In de jaren 2017-2020 loopt het negatieve saldo op van 623.000 tot 884.000 euro. "Dit is natuurlijk ontzettend vervelend", aldus de D66'er. "We hebben de fouten opgespoord dankzij de nieuwe aangestelde controllers en de nieuwe werkwijze. Het is geruststellend dat de maatregelen die we nemen ook effect sorteren en deze fouten in de toekomst worden voorkomen."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Bouw nieuwe complex Oude Torenstraat start in augustus/september Sloop in volle gang: alle appartemementen Courtyard razendsnel verkocht Buurt / wijk 20 uur geleden
Afbeelding
Relaxte sfeer bij eerste editie Hoppop, het muziekfestival op Zonnestraal Bedrijven 4 jul, 19:00
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 17:00
Logo
Afbeelding
Ongeveer 25.000 exemplaren wachten voor schijntje op nieuwe eigenaar Grote boekenverkoop Bibliotheek Hilversum van start: ‘Ik heb een grote stevige tas meegenomen’ Cultureel 4 jul, 16:30
Afbeelding
Voetbalmeiden SC ‘t Gooi sluiten mooi seizoen af met duel tegen Engelsen Sport 4 jul, 14:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 12:47
Afbeelding
Gluren bij de Buren: mooie concerten in woning, buurthuis of kerkgebouw Cultureel 4 jul, 09:00
Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel 4 jul, 07:40
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief