Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Meer cantates op de Brink op het programma

Algemeen

HILVERSUM - De basis is stevig genoeg. Daarom vindt het bestuur van de cantateserie de tijd rijp om het aantal te programmeren cantates te gaan uitbreiden. Dat betekent dat in het nieuwe jaar er geen vier maar zes cantates op de rol komen te staan.

Bezoekers van de jubileumcantate, die plaatsvond op zaterdag 21 november, hadden het nieuws van de uitbreiding al gehoord. Cantate op de Brink maakt nu wereldkundig dat zij het programma met cantatevespers gaat uitbreiden. "Het fundament onder de groeiende belangstelling voor de cantates is zo stevig dat wij het aandurven om van vier naar zes cantatevespers per seizoen te groeien", laat het bestuur weten.

Het is de bedoeling dat het bestuur vier 'gewone' cantates wil laten uitvoeren en daar komt dan twee maal per jaar een bijzondere cantatevesper bij. Daarmee mikt de organisatie bijvoorbeeld op jongeren en samenwerking met andere culturele organisaties of met andere muziekvormen.

Drie Koningen
De eerste cantate van 2016 staat zaterdag 16 januari op de agenda. In de Grote Kerk op de Kerkbrink klinkt dan de zesde cantate uit het 'Weihnachtsoratorium' van Johann Sebastian Bach. Deze bekende cantate beschrijft hoe de Drie Koningen de ster naar Bethlehem volgen om het pasgeboren kindje Jezus te bezoeken. De uitvoering staat onder leiding van Bas Ramselaar. Hieraan werken onder meer het orkest van Cantate op de Brink en het Dudok Kamerkoor mee.

De eerste muzieknoten klinken om 16.30 uur. De toegang is vrij, collecte na afloop. De volgende cantatevespers vinden plaats op zaterdag 5 maart en zaterdag 21 mei.

Uit de krant