Foto: Karin van Leeuwen
Foto: Karin van Leeuwen

Nieuwbouw scholen Noord loopt vertraging op

Algemeen

HILVERSUM - Vandaag precies een jaar geleden staken de eerste werkmannen hun handen uit de mouwen en gingen aan de slag met de nieuwbouw voor Hilfertsheem-Beatrix en buurtbasisschool de Da Costaschool. Eind vorig jaar zou het gebouw worden opgeleverd en de leerlingen en leerkrachten hadden nu in het gloednieuwe pand moeten zitten. Vloeren die niet snel genoeg droogden, gooiden echter roet in het eten. In de eerste week van maart moet het dan toch gebeuren: dan worden de eerste lessen gegeven in een gloednieuw, duurzaam en klimaatneutraal schoolgebouw.

Terwijl de zon schijnt en de bouwvakkers fluitend druk aan het werk zijn, geven Marie-Trees Meereboer, adjunct-directeur en docente Helen Elzinga van het Hilfertsheem College, zoals de school nu heet, een rondleiding door de school. "Hoesjes om je schoenen als jullie de gymzaal in gaan en denk erom: niet op de lijnen staan, die zijn nog niet droog", waarschuwt hoofd uitvoerder Wenting.

Vinger in de pap
Elzinga is benieuwd naar de vorderingen van de gymzaal. Als bewegingsdocente heeft ze een flinke vinger in de pap gehad wat de inrichting van de zaal betreft. Twee mannen verven lijnen op de gloednieuwe sportvloer. De hal is ruim en kan in tweeën worden gedeeld. Blij zijn de dames met de verschuifbare basket.

Praktijklokalen
De rondleiding gaat verder: de kantine met de groene vloer en tegels, de ruim opgezette praktijklokalen en op de derde verdieping de kantoren van de directie. Vrolijk komt Hanneke Strankinga, directeur van de school, aangelopen en sluit aan. "We zijn zo blij dat we bijna een nieuw pand kunnen betrekken", steekt ze van wal. "Het heeft jaren geduurd voordat we konden starten met de bouw ervan."

Gezondheidscentrum
Het terrein lag sinds 1998 braak toen de Goede Herderkerk werd gesloopt. De buurt kwam in opstand tegen de eerste plannen om naast onderwijs ook een soort gezondheidscentrum te realiseren. Project-Lieven de Key werd afgeserveerd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant