Foto: Dirk-Jan Davids Blumink
Foto: Dirk-Jan Davids Blumink

Nieuw festival in Museum Hilversum

HILVERSUM – Het is een al nieuwsfotografie dat de klok slaat in Museum Hilversum. Vorige week vond voor het eerst de uitreiking van de Zilveren Camera plaats in het museum, waar ook de tentoonstelling tot en met 28 februari te bezichtigen is. Daar voegt zij nu een nieuw festival aan toe.

Zaterdag 6 februari staat de opening van het Festival voor Nieuwsfotografie op de agenda van Museum Hilversum. Dit nieuwe evenement verzorgt het museum in samenwerking met de Zilveren Camera. Zij organiseren dit voor de fervente fotoliefhebber of een ieder die zich wil laten inspireren met nieuwsfotografie. Bezoekers hebben zes dagen de tijd dit festival te bezoeken. Dat kan op zaterdag 6, donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13, zondag 14 en zaterdag 20 februari.

Logisch
"Het festival neemt de bezoeker mee langs alle facetten van de nieuwsfotografie", meldt bestuursvoorzitter van de Zilveren Camera Marcel Molle. Museumdirecteur Stef van Breugel vult hem aan: "Het is logisch om dit festival te organiseren in de stad waar ook het nieuws wordt gemaakt."

Variatie
Tijdens het festival hebben het museum en de Zilveren camera extra activiteiten gepland. Zo start Marcel Molle, zaterdag, met een medialab. Eddey Wessel, winnaar van de 67ste editie van de prijs, is op 11 februari te horen en te zien. Andere festivalgasten zijn Lars Boering (directeur World Press photo) en fotografen Ruben Terlou en Donald Weber. "'Een gevarieerd programma met aandacht voor de relevantie en de schoonheid van nieuwsfotografie, maar ook over de mogelijkheden in de markt en commercialisering van de fotografie", meldt Van Breugel.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten