Foto's: Bastiaan Miché
Foto's: Bastiaan Miché

Bootcampen op de velden van Wasmeer

HILVERSUM - Terwijl er links en rechts op de velden van sportvereniging Wasmeer voetbal- en handbaltrainingen worden gegeven, worden op een nabijgelegen veld diepe squats gemaakt. Maandagavond acht uur. Een groep sportievelingen kan niet wachten tot bootcampinstructeur Ruben Assmann zijn les start. Vier trainingen heeft hij nu gegeven bij Wasmeer en gemiddeld heeft hij zo'n twintig deelnemers.

Bootcamp tussen de handballers en voetballers? Trainer Assmann lacht. "Ik was op zoek naar een geschikte locatie waar ik bootcamps kon geven. Omdat ik zelf bij Wasmeer heb gevoetbald, en mijn vader er actief was als vrijwilliger, leek me dat een leuke locatie."

Hangen in de kantine
Hij kwam in contact met Paul Steinpatz, lid van Bestuur Stichting Sportorganisatie Wasmeer, die gelijk enthousiast was. Onmiddellijk dacht Steinpatz aan de ouders die zelf niet voetballen of handballen, maar tijdens de trainingen in de kantine hangen, wachtend tot hun kind klaar is. Die ouders kunnen een uurtje in beweging komen. "Bovendien ontstaat er door de komst van de bootcamptrainingen een mooie verscheidenheid aan sporten op ons complex."

Goede workout
Maar Steinpatz denkt verder dan de ouders van trainende sportertjes. Straks als de nieuwe wijk rondom het sportcomplex klaar en bewoond is, kunnen buren ook een uurtje per week aan hun conditie werken. Want dat benadrukken beide heren: de les is niet alleen voorbehouden aan mensen die een link met Wasmeer hebben. Dat de eerste drie proeflessen die afgelopen maandagen van 20.00 tot 21.00 uur werden gegeven, gelijk al zo'n succes zijn, vindt hij geweldig. "Maar ja", haalt hij zijn schouders op, "bootcamp is ook echt een goede workout."


Lees verder in de digitale editie


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten