Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Gezamenlijke strijd tegen drugs in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - In het televisieprogramma 'Drugs Inc.' van National Geographic volgen de makers drugssmokkelaars, -dealers en -gebruikers. Vaak is dat in grote metropolen in de Verenigde Staten. Hilversum blijkt ook te kampen met een drugsprobleem. Of dat nu feitelijk zo is of dat het een imagoprobleem is, is nog niet duidelijk. Wel is helder dat de gemeente en politie samen met de horeca de strijd tegen drugs aangaan.

Dat maakten burgemeester Pieter Broertjes en horecaondernemer en voorzitter van de Stichting Uitgaan Hilversum Edwin Spitsbaard dinsdag bekend. De gezamenlijke aanpak en strijd is voortgevloeid uit horecaoverleg. Maandag is daar een definitieve klap op gegeven. De drie hebben een actieplan opgesteld dat zij stapsgewijs gaan uitvoeren en uitbreiden. Het doel hiervan is om met bewoners de veiligheid in Hilversum te versterken.

Steviger
Tot nu toe lag de focus vooral op alcoholmisbruik. De aandacht wordt nu verschoven naar de aanpak van drugs. Vorig jaar is in het Integraal Veiligheidsplan al vastgelegd dat de gemeente steviger beleid gaat voeren op dit terrein. De horeca in het centrum haakt hier nu bij aan.

Gedeald
"Toen ik hier vier jaar geleden kwam, werd er gezegd dat er heel veel gedeald werd in Hilversum. Diverse raadsleden gaven mij dat mee na mijn aantreden. Nu trekken we dit meer naar de voorgrond", aldus Broertjes.

Lek
Hoe groot het drugsprobleem in Hilversum is weten de twee niet. In de komende periode hopen zij vast te kunnen stellen of er een feitelijk probleem is of dat Hilversum een imagoprobleem heeft. "Waar zit het lek? Dat gaan we onderzoeken", stelt Broertjes.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant