Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Statement college: 'Discussie nooit op de persoon richten'

Algemeen

HILVERSUM - Eerst kwam de gemeenteraad al met een unanieme verklaring en nu volgt het college van burgemeester en wethouders. Zij roepen de inwoners op om elkaar op een passende en fatsoenlijke manier te blijven bejegenen. "Met respect voor ieders mening, maar nooit op de man spelen", aldus wethouder Wimar Jaeger.

Al enige tijd merken de Hilversumse bestuurders dat de toon verhardt. Specifiek noemen ze de toon in het vluchtelingendebat. De laatste weken wordt deze verruwing erger met als dieptepunt afgelopen donderdag de brief van Liever Iets Minder Vluchtelingen in Hilversum aan minister Plasterk. In dit schrijven zeggen zij het vertrouwen in burgemeester Pieter Broertjes op. 

Hieronder de korte verklaring van het gemeentebestuur:
"Het Hilversums college maakt zich zorgen over de verharding van de toon van de dialoog in de stad. Een dialoog wordt gevoerd op basis van vertrouwen en niet op basis van wantrouwen. Bestuurders kunnen alleen het gesprek voeren als er ruimte is voor verschillende meningen. Het college van burgemeester en wethouders zoekt altijd actief die dialoog. We voelen ons gezamenlijk betrokken bij de inwoners van Hilversum en de vluchtelingen die hier hun toevlucht zoeken. Wij respecteren ieders mening en vinden dat de discussie nooit op de persoon gericht moet worden, maar op de feiten."

Meer hierover donderdag in HilversumsNieuws

Uit de krant