Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Recherche pakt verdachte autobrand Koningshof op

Algemeen

HILVERSUM - De recherche heeft zondag een 31-jarige Hilversummer in de kraag gevat. De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 18 december een auto aan de Koningshof in brand te hebben gestoken.

Direct na de brand startte de recherche een onderzoek. Zo werd onder andere sporen- en buurtonderzoek gedaan en sprak de politie met getuigen. Op die manier kwam de verdachte in beeld.

Zondag wisten agenten de man op te pakken. Dat gebeurde nadat er rond 4.00 uur een melding binnenkwam van een verdachte situatie aan de Leeuwerikstraat. In de tuin zagen de dienders een brommer staan waarbij een kapot slot lag en de voorzijde van de brommer was open. Twee mannen, waaronder de 31-jarige Hilversummer, werden aangehouden op verdenking van heling.

De verdachte werd tevens aangehouden voor brandstihcting. Morgen, woensdag 24 februari, staat hij voor de rechter-commissaris. 

Die vrijdagochtend in december kreeg de politie rond 5.00 uur een melding van een autobrand. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand te blussen.De auto brandde uit en meerdere voertuigen raakten beschadigd.

Uit de krant