Hilversummer zou als BEL-ambtenaar geheime stukken hebben gelekt

HILVERSUM - Een 45-jarige Hilversummer hangt een werkstraf van tachtig uur boven het hoofd. Dat is de eis die het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag heeft neergelegd. De man wordt ervan verdacht als ambtenaar van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren (BEL Combinatie) geheime stukken te hebben gelekt aan een incassobureau.

Het begint in 2014 met een conflict tussen de BEL-gemeenten en incassobureau Incasso Professionals B.V., zo meldt mediapartner RTV NH. Als ambtenaar heeft de verdachte goed contact met het bureau en nadat hij partij kiest, wordt de Hilversummer geschorst.

Telefoontaps
Als tijdens de rechtszaak tussen de twee partijen een geheim verslag van het dagelijks bestuur opduikt, is de Hilversummer de hoofdverdachte. Het blijkt om foto's te gaan van een computerscherm. Hierop doen de gemeenten aangifte tegen hem. De rijksrecherche start een groot onderzoek naar het vermeende lekken, waarbij zij onder andere gebruikmaakt van telefoontaps.

Opdraaien
De 45-jarige ambtenaar ontkent gelekt te hebben. Het OM acht zijn schuld voldoende bewezen. "Men wil mij hier voor laten opdraaien", zei hij dinsdag tijdens de behandeling van de strafzaak. Over twee weken hoort de Hilversummer het oordeel van de rechter. Een veroordeling zou desastreus zijn voor de verdachte, zo maakte hij kenbaar. "Dan krijg ik strafontslag en heb ik nergens meer recht op. Mijn hele huis, alles hangt ervan af."

Meer informatie is te lezen op www.rtvnh.nl

Meer berichten