Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Bewoners Kapittelweg hebben mini-GAD als uitzicht

Algemeen

HILVERSUM - Leo Houtop windt er geen doekjes om. Met dat kersverse milieueiland kan hij nog wel leven, maar die verrijdbare containers en kliko's moeten zo snel mogelijk weg naast winkelcentrum Kerkelanden. "Wij, als bewoners van de Kapittelweg, kijken nu neer op een soort mini-GAD, zoals de vuilstortplaats op Crailo", laat de Hilversummer aan duidelijkheid niets te wensen over.

Met zijn handen in zijn zij kijkt hij vanuit zijn woonkamer naar het nieuwe milieueiland en de ervoor geparkeerd staande containers en kliko's van ondernemers. Sinds maandag 22 februari is dit het nieuwe uitzicht en daar wordt de bewoner van de flat aan de Kapittelweg niet vrolijk van.

100 procent tegen
Hij wijst erop dat hij bij lange na niet de enige is. Er zijn al vier velletjes vol handtekeningen verzameld. Zelf heeft hij al twee brieven naar de gemeente gestuurd. "Daaraan kun je zien dat we behoorlijk boos zijn. 100 procent van de flat is tegen", geeft de Hilversummer mee.

Toen begin februari met de klus begonnen werd, hadden Houtop en de rest van de bewoners geen idee wat er ging gebeuren. Zij dachten aan werkzaamheden die te maken hadden met de uitbreiding van het winkelcentrum.

Disharmonie
Dat bleek niet te kloppen. Drie weken later was het milieueiland met de tien ondergrondse containers gerealiseerd met de 'parkeerplaatsen' voor de containers en kliko's. "Zoals je ziet is het uitzicht nu in disharmonie. Wij kijken nu tegen vieze containers aan. Het zijn containers van ondernemers, maar ook particulieren gooien daar hun afval in."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant