Op 7 maart werd er geprotesteerd door de vluchtelingen, omdat het lang zou duren voordat ze zouden horen of ze in Nederland mochten blijven.
Op 7 maart werd er geprotesteerd door de vluchtelingen, omdat het lang zou duren voordat ze zouden horen of ze in Nederland mochten blijven.

Nog meer vluchtelingen weg uit Crailo

Algemeen

HILVERSUM - Nog 16 vluchtelingen zullen dinsdag vanaf Crailo vertrekken naar een intakecentrum om te starten met een asielprocedure waarbij gekeken wordt of ze in Nederland kunnen blijven.

Dat maakte burgemeester Elbert Roest (Laren) vandaag bekend in het programma 6FM Actueel, waar hij sprak over de laatste ontwikkelingen rond de vluchtelingen.

Afgelopen dinsdag vertrok er ook al een groep van 33 mensen uit Crailo. "Het is de bedoeling dat eind mei alle vluchtelingen naar een intakecentrum zijn gegaan", liet hij tevens weten.

Terug naar Crailo
"Daarnaast hebben we gevraagd of de vluchtelingen weer naar Crailo terug mogen keren", zei Roest. "Het is wel lastig om te organiseren voor het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)", liet hij weten, "maar wij willen ze graag terug."

"Als ik op het centrum kom, merk ik dat de kinderen heel snel Nederlands leren en al vriendjes hier hebben. Bovendien is de band met de vrijwilligers ook van belang."

Protest
Het vertrek van de vluchtelingen werd bespoedigd na een protest bijna twee weken geleden, omdat de procedure zo lang ging duren.

Daarop sprak de Larense burgemeester de directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) aan. Deze kwam zelf poolshoogte nemen in Crailo.

"De vluchtelingen hadden het idee dat ze vergeten waren en weten nu dat ze er wel toe doen. Ze zullen nu in groepen hun asielprocedure starten."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief