Foto: gemeente Hilversum
Foto: gemeente Hilversum

College is van plan referendumverordening te maken

Algemeen

HILVERSUM - Wethouder Wimar Jaeger had goed nieuws voor Hans Roos van Hilversum1. Het college is voornemens een referendumverordening op te stellen en die aan de raad voor te leggen.

Dat kreeg de fractieleider gisteravond te horen tijdens de raadsvergadering waar de Hilversumse Politicus van het Jaar een motie indiende om voorwaarden op te stellen om de Hilversumse bewoners te kunnen raadplegen door middel van een referendum. 

Specifiek
De D66-bewindsman voegde er wel aan toe dat het gemeentebestuur niet van plan is om met specifieke ideeën te komen. De meerderheid van de raad én ook de wethouder vond dat Hilversum1 met de motie al te veel spelregels wilde vastleggen. Het vaststellen van kaders, zoals de vraag of het een raadgevend of raadplegend referendum moet zijn, is een politieke discussie en die moet in de raad gevoerd worden.

Beetje laat
"Ik ben blij te horen dat de gemeente gaat werken aan een referendumverordening", reageerde Roos. "Daar is zij wel een beetje laat mee, maar beter laat dan nooit. Ik houd de motie aan."

Uit de krant