Foto: SP
Foto: SP

Parkeeroplossing Willem Barentszweg in de maak

Algemeen

HILVERSUM - Auto's die nogal ver op de stoep staan geparkeerd zijn een belemmering voor ouderen van het Gooiers Erf aan de Willem Barentszweg. Zij kunnen hierdoor niet hun dagelijkse rondje om het complex lopen, zoals de 93-jarige Fred Winter bijvoorbeeld. Hij heeft dit probleem meerdere keren aangekaart bij de gemeente, die nu belooft naar deze problematiek te gaan kijken.

De Hilversummer, die in een aanleunwoning woont, maakt graag iedere dag een wandelingetje rond het zorgcentrum aan de Van Riebeeckweg. Even een frisse neus halen. Maar het hele rondje afmaken, lukt vaak niet. Op de stoep geparkeerde auto's op de Willem Barentszweg en verderop op de Jacob van Heemskerckstraat zorgen ervoor dat hij en ook andere ouderen onverrichterzake sneller naar huis moeten. Zij kunnen er niet langs met de rollator.

Niet durven
Een begeleidster van Inovum bevestigt de lezing van Winter. Zij voegt eraan toe dat ouderen niet durven over te steken en daarom rechtsomkeert maken en weer naar huis gaan. Winter is meerdere keren in de pen geklommen richting burgemeester Pieter Broertjes en één keer naar politiechef André Nieuwlandt. Tot nu heeft dat nog geen reactie opgeleverd.

Bellen
De gemeente zegt dat de problematiek bekend is. Het advies vanuit het raadhuis is om de politie te bellen als de auto's weer op de stoep staan en de bewoners er niet langs kunnen. Er geldt immers een parkeerverbod. Binnenkort neemt Hilversum contact op met Winter. Tevens gaat de gemeente kijken naar een oplossing voor dit probleem. Rabatparkeren, deels op de stoep en deels op de weg, zou soelaas kunnen bieden.

Uit de krant