Afbeelding

Demonstranten doen hek Crailo op slot

Algemeen

BUSSUM - Een groep onbekende demonstranten heeft afgelopen weekend het hek van de vluchtelingenopvang op Crailo met een slot afgesloten. Aan het hek werd eveneens een spandoek opgehangen tegen de komst van meer vluchtelingen. 

De demonstranten stuurden na hun protestactie een bericht aan de Facebook-pagina Identitair Verzet. Ze zeggen dat ze 'hebben gedaan wat de overheid had moeten doen'. Het hek zat een uur op slot en aan het hek werd een groot spandoek gehangen met de tekst '1500 is teveel, #kominverzet'. 

"We hebben Crailo op slot gedaan om te voorkomen dat er nog honderden gelukszoekers extra worden geplaatst", zo laten de demonstranten weten. "Burgemeester Broertjes duwt de bevolking honderden nieuwe immigranten door de strot. En wij pikken het niet langer. Als Broertjes zijn plannen door blijft zetten zullen wij onze acties op blijven voeren. Het achter slot en grendel zetten van de immigranten was een voorproefje. Ergens moet er iemand een streep trekken en zeggen: Tot hier en niet verder."

Het spandoek en het slot werden weggehaald. 

Uit de krant